Danmarks største julekalender ekspanderer!

Grenaa Egnsarkiv har siden 2013 i december måned været omdannet til Danmarks største julekalender. Bag lugerne på arkivbygningen ud mod p-pladsen på Kanikkegade har der åbenbaret sig et nyt billede hver dag.

I år er arkivet gået sammen med medlemmer af Handel Grenaa om at brede julekalenderen ud i hele byen fra Havneplads til Lillegade. Årets tema er byens butikker gennem tiden. Arkivet har fundet gamle fotos fra butikker, der tidligere har ligget i nogle af byens bygninger og har skrevet en kort fortælling til hvert billede. Billederne går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet og op til den i Grenaa kendte Frank Pedersens fotos fra 1990’erne.

”I Handel Grenaa, håber vi, at denne julekalender kan bidrage til mange gode snakke, både indenfor og udenfor hos vores medlemmer i hele Grenaa. Vi drømmer om en aktiv juleby, hvor vi nyder stemninger, udsmykninger og får fælles snakke, imens vi handler, spiser og juler. Nina fra Egnsarkivet har fundet mange spændende billeder og fortællinger, så følg med i byens forretninger og på Grenaa Egnsarkivs Facebook”, siger Hanne Rasmussen fra Handel Grenaas aktivitetsudvalg.

De frivillige byguider fra Djurslands Turistforening har taget ideen til sig og laver to guidede ture lørdag d. 11/12 og d. 18/12, hvor de vil fortælle lidt mere om historierne bag lågerne – og nogle andre gode historier fra byen.
Begge dage foregår det kl. 13-14. Det er ganske gratis at deltage, man møder bare op foran Turistkontoret på Torvet 1.