FAKTA OM JULEBELYSNINGEN 2022


Julen nærmer sig, og julebelysningen er som altid en vigtig del, for at skabe den rette julestemning i byens gader i den mørke tid. Julebelysningen er primært  finansieret af byens butikker og lokale erhverv – og Handel Grenaa arbejder målrettet på, at vi igen i år får en smuk juleby, trods tidens udfordringer. 

På trods af elprisernes himmelflugt har Handel Grenaa valgt at fastholde samme budget som tidligere år. I praksis betyder dette at julebelysningen vil være tændt i de mørkeste timer om morgenen fra 06.00-09.00 og igen eftermiddag/tidlig aften fra 15.30-21.30.

Handel Grenaa mener, at julebelysningen er en vigtig del af den samlede jule-shopping oplevelse og at den er med til at gøre det hyggeligt at handle julegaver i byens butikker. Julebelysningen er med til at trække besøgende ned i gågaderne og bidrager til at skabe den helt helt rigtige julestemning i Grenaa. Julebelysningen er med til at sikre den lokale julehandel når byen er pyntet op. Støt din lokale handelsby og køb dine julegaver i byens butikker.

FAKTA OM JULEBELYSNINGEN

Hvad koster julebelysningen egentligt?
Julebelysningen i Grenaa er LED-belysning med et lavt energiforbrug. Faktisk kostede det kun ca. 20 kr. i timen at have julebelysningen tændt i 2021. Udgiften til el udgør kun få procent af det samlede julebudget og denne post er således relativt begrænset.

Hvem står for byens julebelysning – og andre arrangementer?
Julebelysningen, juletræet på torvet, julemanden, juleaktiviteterne og den øvrige julepynt arrangeres af Handel Grenaa – dvs. byens butikker og liberale erhverv, som betaler langt hovedparten af udgifterne til julebelysningen og de øvrige aktiviteter.

Juletræet og byens julebelysning tændes af borgmester Kasper Bjerregaard fredag den 18. november kl. 17.00. Læs mere om juletræstændingen her.